Web Tasarım Nedir ? Tasarım Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Web Tasarım Nedir ? Tasarım Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Web Tasarım Nedir ? Tasarım Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Merhaba, bugün blogumun ilk yazısı ile açılış yapıyorum.Blog üzerinden sizlere internet üzerinden bilmeniz gerekenleri detayları ile sizlere anlatacağım.Blogun ilk yazısında Web Tasarım Nedir ? Tasarım Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenlerbaşlığı altında sizlere bilgiler sunacağım.Öncelikle web tasarım nedir gelin hep birlikte buna göz atalım.


Web Tasarım Nedir ?


Web tasarım, kurumsal ve bireysel şahısların dijital dünyada profesyonel kimliğini yansıtan web site çalışmasıdır.Yapılan bu çalışmalar sonucunda tasarımda oluşan optimizasyon sorunlarını ortadan kaldırarak arama motorlarında ilk sıralara gelmesini sağlamaktadır.Ayrıca web tasarım sayesinde kişi ve kurumlar ürün ve hizmetlerini metin ve görseller ile destekleyerek kaliteli bir çalışmalarla müşteri kitlesine hitap edebilmektedir.Kısacası web tasarım dijitalin görünen yüzü diyebiliriz.


Web tasarım, internet tarayıcıları üzerinde görüntelenecek şekilde hazırlana özel bir yazılım olarak, HTML olarak uzman kişiler tarafından yapılmaktadır.Uzman olarak web tasarımı yapan kişilere web tasarımcı veya da webmaster olarak adlandırılmaktadır.Kişi veya kurumların potansiyel müşterilerini yakalaması ve onlara daha kaliteli bir hizmet sunabilmeleri için web tasarımlarının profesyoneller tarafından yapılması çok önemlidir.Web tasarım, kendine özgü bazı unsurları kapsamaktadır ve bu unsurlar tasarım için kaliteli olması bakımından önemli bir yer almaktadır.Peki bu unsurlar neler ?


Web Tasarım Unsurları Nelerdir ?


Günümüz teknolojisinde yapılan yeni nesil web tasarımlarda sitenin kalitesini berirleyen büyük unsurlar yer almaktadır.Tasarımda yer alacak görsel, özgün içerik ve sitenin güvenliği web sitenin kalitesinin ne kadar büyük olduğunu göstermektedir.Bir web site tasarımının yapılabilmesi için öncelikle şu adımlar takip edilir; Projelendirme,grafik tasarımı,tasarımın daha kaliteli olması için HTML ve CSS kodlama ve son olarak CMS kontrolleri sağlandıktan sonra teste tabi tutulur.Bu aşamaları geçtikten sonra tasarım yayına alınır.Bu adımlara kısacası web site tasarım oluşturma diyebiliriz.Web site tasarımı oluştururken hangi unsurlar yer almakta onları inceleyelim.


Düzen Unsuru : Kaliteli bir web site tasarımın oluşabilmesi için öncelikle sitede bulunana görsel ve metinlerin gözü yormayacak ve kullanımı müşteri açısından kolay olması için düzenli olmalıdır.Ziyaretçi veya müşterinin sizin sitenizde aradığı içeriği bulması için bu düzenin cok iyi yapılması gereklidir.


Renk Unsuru : Renk seçimi her ne kadar isteğe bağlı olsa da, tercihler marka imajını ve kurumsal kimliği yansıtan renklerden yana olmalıdır.


Grafik Unsuru : Sayfanın açılma hızını olumsuz etkilemeyecek grafiklerin logo, fotoğraf ya da simgelerin kullanılması önemlidir.


Font Unsuru : Bir web site tasarımından okunaklı ve düzenli bir yazı fontu son derece önemlidir.Ziyaretçinin gözünü yormayacak ve karışıklık içinden çıkmayacak bir duruma gelmemesi için tasarımda kullanılan fontların dikkatle seçilmesi gereklidir.


İçerik Unsuru : Görsel ve metinlerden oluşan içerik, ürün ve hizmet tanıtımında okuyucuda merak uyandıran, bilgilendirici ve seo uyumlu olmalıdır.Web sitesinde bulunan içeriğin asıl konu ile ilgili anahtar kelime içermesi ve bunlara uygulanan link verilmesi arama motorlarında o içeriğin ilk sıralara gelmesini sağlamaktadır.